Mitropolit Amfilohije odlikovao Beogradski sindikat: Jedan od članova BS uspeo da uđe u Crnu Goru i bio je na litiji od Starog Aerodroma do Hrama (FOTO)

Izvor: Večernje novosti, 23.Feb.2020, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mitropolit Amfilohije odlikovao Beogradski sindikat: Jedan od članova BS uspeo da uđe u Crnu Goru i bio je na litiji od Starog Aerodroma do Hrama (FOTO)

Na litiji će učestvovati Aleksandar Jotić, jedini član Beogradskog sindikata koji je uspeo da uđe u Crnu Goru "Božjom milošću, Pravoslavni Arhiepiskop cetinjski, Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije odlikuje Zlatnim likom Svetog Petra Drugog Lovćenskog Tajnovidca muzički sastav Beogradski sindikat iz Beograda za nadahnute pesme, revnost i brigu za majku Crkvu i sastradalnu ljubav posvedočenu kroz pesme „Dogodine u Prizrenu“ i „Sviće zora“, posvećene >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << odbrani svetinja u Crnoj Gori i Kosovu i Metohiji.Dano u prestonom gradu CetinjuAEM br. 16023. februara 2020. godineS Božijim Blagoslovom,AEM CRNOGORSKO – PRIMORSKIAmfilohije"- Uručenje ovog priznanja Mitropolije crnogosko-primorske SPC koje je obavljeno jutros nakon Liturgije u manastiru Miholjska Prevlaka, kao i učestvovanje na Litiji sa vernim narodom i sveštenstvom u Podgoričkom naselju Stari Aerodrom bili su i povod zašto smo se dana 22. Februara uputili ka Crnoj Gori. Kako su tri člana grupe Feđa Dimović, Blažo Vujović i Boško Ćirković vraćeni, kako sa graničnog prelaza Dobrakovo, tako i sa Podgoričkog Aerodroma, gramatu i orden je u ime grupe primio Aleksandra Protić – jedini član koji je uspeo da uđe u Crnu Goru, kazali su iz Beogradskog sindikata.Nakon uručenog priznanja Mitropolije, bilo je planirano da članovi Beogradskog sindikata učestvju u Litiji, koja će danas u 16.30č krenuti sa Podgoričkog Starog Aerodroma, kao i učešće na Molebanu i Litiji koja će u 19č proći ulicama Podgorice i završiti ispred Sabornog Hrama Hristovog Vaskrsenja, gde je i planirano premijerno izvođenje pesme BS-a „Sviće zora“, rekli su.- Iako nam je izuzetno žao i nejasno zašto smo proglašeni za pretnju po nacionalnu bezbednost Crne Gore, ovom prilikom želimo da još jednom izrazimo podršku odbrani svetinja u Crnoj Gori, na način na koji to narod sve vreme čini – mirno i dostojanstveno. Naša namera nije bila da bilo koga ugrožavamo ili uznemiravamo, već da uzmemo učešća u najčistijem i najdostojanstvenijem građanskom skupu našeg vremena - zaključili je iz Beogradskog sindikata.Na litiji će učestvovati Aleksandar Jotić, jedini član Beogradskog sindikata koji je uspeo da uđe u Crnu Goru.(in4s.net)

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

FOTO: Amfilohije odlikovao "Beogradski sindikat"

Izvor: Radio 021, 23.Feb.2020

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije odlikovao je muzički sastav "Beogradski sindikat" Zlatnim likom Svetog Petra Drugog Lovćenskog Tajnovidca...Odlikovanje je dodeljeno "za nadahnute pesme, revnost i brigu za majku Crkvu i sastradalnu ljubav posvedočenu kroz pesme 'Dogodine u Prizrenu' i 'Sviće...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.