Izvor: RTS, 30.Okt.2020, 07:19

"Mitropolit Amfilohije intubiran, stanje mu je ozbiljno"

Načelnica pulmološke klinike KCCG dr Jelena Borovinić Bojović izjavila je nešto posle ponoći da se zdravstveno stanje mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija juče naglo pogoršalo zbog razvijanja pneumomediastinuma kao posledice obostrane difuzne upale pluća.
U izjavi za portal Mitropolije, doktorka Borovnić Bojović je rekla da je upala pluća uzrokovana koronavirusom na koji je mitropolit negativan već deset dana.

"Nakon urađenog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << skenera pluća i plućnih arterija i napredovanja respiratorne insuficiencije Mitropolit je intubiran i postavljen na mod invazivne ventilacije na kojem se nalazi i u ovom trenutku. Stanje je ozbiljno, uključen je kompletan ljekarski tim i pratimo neprekidno sve parametre. Hemodinamitski je stabilan i borimo se da tako i ostane", navela je doktorka.
Mitropolit Amfilohije je na lečenju u bolnici u Podgorici zbog zaraze koronavirusom, što je utvrđeno 6. oktobra.
U medijima su se juče pojavile dezinformacije o njegovom zdravstvenom stanju, povodom čega se oglasila Mitropolija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminuo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, sahrana u nedelju u Podgorici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Okt.2020

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije preminuo je danas u Podgorici u 8.20 časova, potvrdila je Mitropolija. On će po sopstvenoj želji biti sahranjen u kripti Sabornog hrama u Podgorici...Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije biće sahranjen u nedelju, 1. novembra, a svetu liturgiju će...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Novak se oprostio od mitropolita Amfilohija

Izvor: RTS, 30.Okt.2020

Najbolji svetski teniser Novak Đoković putem Instagrama oprostio se od preminulog mitropolita Amfilohija. . Đoković je u svom "storiju" na Instagramu podelio fotografiju mitropolita Amfilohija...Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije preminuo je u Kliničko-bolničkom...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.