Izvor: RTS, 10.Jul.2022, 20:01

Mitropolija: Nadamo se da će oni koji rade na Temeljnom ugovoru odoleti pritiscima

Mitropolija crnogorsko-primorska saopštila je da odluku Vlade Crne Gore o Temeljnom ugovoru sa Srpskom pravoslavnom crkvom posmatra kao nameru da se odnosi između Crkve i države urede na kvalitetan način. Izrazila je nadu da će svi koji učestvuju u tom "poslu odoleti svim pritiscima i istrajati do kraja" za dobrobit celog društva.
U saopštenju, Mitropolije navodi se da crnogorskom društvu "služi na čast što izvršna vlast Crne Gore u poslednjih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << godinu i po dana, za razliku od perioda pre toga, ne podržava i ne ohrabruje negativnu politiku i neprijateljsko nastrojenje prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi".

"Odluku Vlade Crne Gore o Temeljnom ugovoru posmatramo upravo na taj način. Kao nameru da se odnosi između Crkve i države urede na kvalitetan način i da se pitanje dosadašnje diskriminacije i neravnopravnosti Srpske pravoslavne crkve pravedno reši", kaže se u saopštenju.
Mitropolija ističe i da "svima koji učestvuju u ovom časnom poslu, bez obzira da li to čine kao vernici ili kao osobe privržene modernim načelima demokratije i verskih prava i sloboda, želi pun uspeh."
"Iskreno se nadamo da će odoleti svim pritiscima i da će istrajati do kraja, ne u inat bilo kome, nego za dobro našega društva i radi stvaranja zaloga sveopšteg napretka Crne Gore", zaključuje se u saopštenju Mitropolije crnogorsko-primorske.
Predsedništvo DPS-a Crne Gore odlučilo je da ta stranka uskrati podršku Vladi premijera Dritana Abazovića, nakon što je Vlada u petak usvojila Predlog Temeljnog ugovora sa SPC i nakon što je SDP poručio da više nema njihovu podršku.
Abazović je pozdravio tu odluku, te naveo da će videti kakav će biti stav većine poslanika.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"NADAMO SE DA ĆE ODOLETI PRITISCIMA ONI KOJI RADE NA TEMELJNOM UGOVORU" Oglasila se Mitropolija crnogorsko-primorska

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jul.2022, 00:45

Mitropolija crnogorsko-primorska se oglasila o situaciji povodom Temeljnog ugovora...- Našem društvu služi na čast što izvršna vlast Crne Gore u posljednjih godinu i po dana, za razliku od perioda pre toga, ne podržava i ne ohrabruje negativnu politiku i neprijateljsko nastrojenje prema Srpskoj...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.