Misteriozna zaraza: U Skoplju već dvoje mrtvih!

Izvor: Mondo, 26.Jul.2017, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Misteriozna zaraza: U Skoplju već dvoje mrtvih!

U Klinici za infektivne bolesti u Skoplju danas je uveden karantin jer su dva pacijenta umrla od neke "visokozarazne bolesti", objavio je portal "Sakam da kažam" (sdk.mk).

Foto: Guliver/Getty images, Thinkstock

Komisija za zdravstvo utvrđuje o kojoj bolesti se radi, a za popodne je najavljena konferencija za novinare predsednika te komisije Zvonka Milenkovića, direktora te univerzitetske klinike.

Po nezvaničnim informacijama, u klinici je bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << pet pacijenta u teškom stanju, od kojih su dvojica umrla.

Nova misteriozna bolest: Umire se za 24 sata!

Portal navodi da se sada prazne čitava odeljenja klinike, jer lekari sumnjaju da je celo selo Simnica zaraženo i očekuju nove pacijente.

Po jednim izvorima, kako se navodi, sumnja se na "nilsku groznicu", a po drugim na "tularemiju" ( akutno zarazno oboljenje), ali iz Ministarstva zdravstva Makedonije kažu da još nemaju preciznu i potvrđenu infmraciju o kojoj bolesti se radi, jer komisija još radi.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Karantin zbog MISTERIOZNE ZARAZE u Skoplju, dva pacijenta umrla

Izvor: Blic, 26.Jul.2017

U Klinici za infektivne bolesti u Skoplju danas je uveden karantin jer su dva pacijenta umrla od neke "visokozarazne bolesti", objavio je portal "Sakam da kažam" (sdk.mk)...Komisija za zdravstvo utvrdjuje o kojoj bolesti se radi, a za popodne je najavljena konferencija za novinare predsednika te komisije...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.