Izvor: B92, 06.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministri policija za jaču saradnju

Bukurešt -- Ministri unutrašnjih poslova zemalja Jugoistočne Evrope pozvali na jačanje saradnje policije regiona.

Oni su u zajedničkoj deklaraciji i Akcionom planu za 2007. i 2008. koji su danas usvojili na trećem regionalnom sastanku u Bukureštu, pozvali na saradnju u usklađivanju propisa sa standardima Evropske unije u oblasti migracije, azila i izbeglica i na saradnju u bezbednosti i kontroli granica.

Ministri unutrašnjih poslova regiona su kao glavne zadatke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << naveli suzbijanje organizovanog kriminala, terorizma, ilegalne migracije i trgovine drogom i ljudima i nalaženje rešenja u oblasti viznih režima i readmisije za zemlje Jugoistočne Evrope koje nisu članice EU.

Na dvodnevnom regionalnom sastanku u Bukureštvu, koji je danas završen, učestvovali su ministri unutrašnjih poslova Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Bugarske, Turske, Moldavije i Rumunije.

Na nižem nivou bile su predstavljene Albanija, Grčka, Makedonija i UNMIK.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.