Ministar prosvete poručio da studenti ostaju u domovima

Izvor: VOA, 03.Jul.2020, 09:16

Ministar prosvete poručio da studenti ostaju u domovima

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da će studenti u Beogradu ostati u studentskim domovima, posle protesta studenata u četvrtak uveče zbog najave da će morati da se isele iz domova. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u četvrtak na RTS-u najavljivao nove restriktivne mere za Beograd, među kojima je bilo i zatvaranje studentskih domova. Mere još nisu stupile na snagu jer se očekuje da ih Vlada Srbije usvoji na sednici u petak.  Ipak, studenti iz nekoliko domova u Beogradu su izašli na ulicu i protestovali. Okupljanje je počelo u Studentskom gradu još za vreme gostovanja Vučića na RTS-u. Studenti su tražili da se najavljena odluka o zatvaranju domova povuče, a ispred Skupštine Srbije su pozvali ministra prosvete Mladena Šarčevića da se pojavi pred njima, prenosi Fonet. Ministar prosvete Mladen Šarčević je u petak ujutru za TV PRVA izjavio da će studenti ostati u domovima, a da je najavljeno iseljavanje posledica "zabune" koju je napravila Studentska poliklinika. Šarčević je rekao da je Studentska poliklinika poslala "lošu poruku" kada je saopštila da je od koronavirusa obolelo više od 200 studenata, a ispostavilo se da je u domovima u Beogradu bilo zaraženo 20 studenata. Ministar prosvete kaže da u domovima u drugim gradovima nema zaraženih, odnosno da je taj broj minimalan.    

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Srbija u dva

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Jul.2020

U Beogradu proglašena vanredna situacija. Vlada usvojila restriktivne mere za Beograd, kazna za nenošenje maske 5.000 dinara. Studenti protestuju zbog najave iseljenja iz domova, Ministarstvo prosvete navodi da ostaju do 20. jula. Iz Sarajeva krenuo Marš mira u spomen na ubijene Srebreničane. U Turskoj...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.