Ministar pravde Crne Gore najavio skoro potpisivanje Temeljnog ugovora sa SPC

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Maj.2022, 19:27

Ministar pravde Crne Gore najavio skoro potpisivanje Temeljnog ugovora sa SPC

Ministar pravde u novoizabranoj crnogorskoj vladi Marko Kovač izrazio je nadu da će sa Srpskom pravoslavnom crkvom u relativno kratkom roku biti usaglašen i potpisan Temeljni ugovor, u skladu sa Ustavom i zakonima Crne Gore.

Potpisivanje Temeljnog ugovora između Vlade Crne Gore i SPC obećavala je i smenjena vlada Zdravka Krivokapića, ali se to nije dogodilo za godinu i po dana njene vlasti.

Kovač je usaglašavanje i potpisivanje Temeljnog ugovora sa SPC najavio u razgovoru za portal RTCG.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najavljeno popisivanje Temeljnog ugovora?

Izvor: B92, 01.Maj.2022

Ministar pravde u novoizabranoj crnogorskoj vladi Marko Kovač izrazio je nadu da će sa SPC u relativno kratkom roku biti usaglašen i potpisan Temeljni ugovor...Potpisivanje Temeljnog ugovora između Vlade Crne Gore i SPC obećavala je i smenjena vlada Zdravka Krivokapića, ali se to nije dogodilo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.