Izvor: B92, 18.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar na proustaškom koncertu

Jerusalim -- Izraelski centar "Simon Vizental" zgrožen je i ogorčen fašističkim obeležjima na koncertu Marka Perkovića Tompsona.

"Prema hrvatskim medijima, koncert se pretvorio u masovnu demonstraciju fašizma na kojem je nekoliko desetina hiljada ljudi salutiralo ustaški pozdrav 'Za dom spremni'", saopštio je direktor centra "Simon Vizental" Efraim Zurof.

U saopštenju se naglašava da je veliki broj učesnika na koncertu nosio ustaške uniforme i simbole, a >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je najgore u svemu što je među publikom bilo poslanika hrvatskog Sabora kao i ministar za nauku, obrazovanje i sport.

Koncertu hrvatskog pevača Tompsona sinoć u Zagrebu prisustvovalo je oko 60.000 ljudi.

Efraim Zurof je poslao pismo hrvatskom predsedniku Stjepanu Mesiću u kojem se navodi da je koncertu u Zagrebu prisustvovao i ministar za nauku, obrazovanje i sport u hrvatskoj vladi i nekoliko istaknutih ličnosti i pozvao na zabranu izvođača koji glorifikuju fašizam i nacizam, kao što to radi Tompson.

"Pod takvim okolnostima verujem da je vreme da se zabrane javni koncerti onih koji pišu nostalgične pesme o Jasenovcu i inspirišu pokazivanje ustaških simbola, što predstavlja otvoreno i snažno ugrožavanje manjina u Hrvatskoj", smatra Zurof.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.