Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Maj.2020, 16:57

Ministar: Još je rano za otvaranje granica Severne Makedonije, treba to pažljivo

Ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče ocenio je danas da je još rano za otvaranje granica, jer bi time mogao da "padne u vodu" ogorman deo koristi od suzbijanja pandemije.

"Mislim da treba mnogo pažljivije da se pristupi tom pitanju, nema potrebe za žurbom. Srbija je donela odluku da otvori granice, ali za naše uslove to je još rano", rekao je Filipče medijima.

Rekao je da Vlada ima sistem u kojem preko Centralnog štaba odgovara na "apsolutno sve >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << zahteve za putivanje pojedinaca koji treba da putuju u inistranstvo ili stranaca koji dolaze ili makedonskih građana koji se vraćaju".

Filipče je istakao da bi otvaranje granica Severne Makedonije trebalo da bude koordinirano sa susednim zemljama i da je zbog toga bio u Grčkoj i razgovarao o načinu prelaska granice, a sada čeka grčki odgovor na predloge koje je dao.

Ministar je rekao da bi trebalo zajednički naći rešenje za lakši prelazak granica, kako da se izbegnu gužve, da li će biti potrebni testovi i besplatno bolničko lečenje ako neko na putvanju oboli od koronavirusa.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Severna Maekdonija smatra da je rano za otvaranje granica

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Maj.2020

Ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče ocenio je danas da je još rano za otvaranje granica, jer bi time mogao da "padne u vodu" ogorman deo koristi od suzbijanja pandemije. "Mislim da treba mnogo pažljivije da se pristupi tom pitanju, nema potrebe za žurbom. Srbija je donela odluku da...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.