Ministar: Ako firma CRBS izmešta korito Tare biće sankcionisana

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Okt.2018, 21:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar: Ako firma CRBS izmešta korito Tare biće sankcionisana

Ministar održivog razvoja i turizma Crne Gore Pavle Radulović rekao je da će izvođač radova odgovarati ukoliko se pokaže da je napravio prekšaj u slučaju izmeštanja korita reke Tare prilikom izgradnje auto puta Bar-Boljari.

Zbog radova na autoputu i izgradnje mostova Tara 1 i 2, tok istoimene reke je promenjen jer je njeno korito izmešteno, pokazuju snimci Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS), koje su snimili dronom.

Kineska kompanija CRBS koja izvodi >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << radove je potvrdila da su promenili geografiju Crne Gore i izmestili korito reke, čiji je veći deo pod zaštitom UNESKO.

Tvrde ipak da su ovi radovi u skladu sa Glavnim projektom i građevinskim dozvolama koje im je izdalo Ministarstvo održivog razvoja i turizma.

Kako je ministar danas rekao u Skupštini odgovarajući na pitanja poslanika, "Tara će ostati suza Evrope". Radulović je naveo da je od Komisije za tehnički pregled dobio izveštaj u kojem se navodi da se radovi odvijaju prema projektu.

"Poslednji izveštaj Ekološke inspekcije ukazuje na činjenicu da određene količine mulja završavaju u Tari i uzrokuju zamućenje, ali ne problematizuju radove na autoputu. Ja mimo struke ne mogu. Ukoliko se radi o prekršaju kada je reč o Tari, verujem da je za to odgovoran izvođač radova, i ako je tako, taj neko će odgovarati", rekao je ministar Radulović.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KO TO MUTI TARU: Ministar Radulović: Ako Kinezi izmeštaju korito reke biće sankcionisani! CRBS: Promenili smo geografiju Crne Gore uz dozvolu Ministarstva turizma!

Izvor: Kurir, 26.Okt.2018

PODGORICA - Ministar održivog razvoja i turizma Crne Gore Pavle Radulović rekao je da će izvođač radova odgovarati ukoliko se pokaže da je napravio prekšaj u slučaju izmeštanja korita reke Tare prilikom izgradnje auto puta Bar-Boljari.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.