Izvor: RTS, 26.Maj.2022, 09:44

Miloš Medenica negirao veze sa kriminalom, nije odgovarao na pitanja tužilaštva

Sin bivše predsednice crnogorskog Vrhovnog suda Miloš Medenica saslušan je u policiji, a zatim u tužilaštvu. Nije odgovarao na pitanja tužiteljke. Advokat Stefan Jovanović tvrdi da se njegov klijent stavio na raspolaganje nadležnima čim je okončao proces lečenja u Beogradu.
Milošu Medenici određeno je juče zadržavanje do 72 sata, nakon što je pred specijalnom tužiteljkom Natašom Bošković negirao da ima veze sa stvaranjem kriminalne organizacije, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << švercom cigareta, drogom, nezakonitim držanjem oružja, saopšteno je Vijestima.
Izvor navode, on je tvrdio da nikada nije organizovao kriminalnu grupu, ali i da nikada nije bio član nijedne nezakonite organizacije...
"S obzirom na to da je postupak označen tajnim, jedino što mogu da kažem jeste da je moj branjenik iznio odbranu i da mu je određeno zadržavanje u trajanju 72 časa. U tom roku će biti izveden pred sudiju za istragu, koja će se odrediti u odnosu na predlog za određivanje pritvora", rekao je za Vijesti njegov branilac, advokat Stefan Jovanović.
Sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice uhapšen je juče ujutru nakon što je avionom doleteo iz Beograda, gde je bio na lečenju.
Za njim je podgorički Viši sud 5. maja naredio raspisivanje nacionalne poternice, jer se sumnjiči da je organizovao kriminalnu grupu, čiji je član bila, kao tvrde iz tužilaštva, i njegova majka – dugogodišnja prva žena crnogorskog sudstva.
Prema podacima Evropola, Medenica se bavio krijumčarenjem cigareta i trgovinom droge.
Njegova majka Vesna Medenica uhapšena je 17. aprila zbog sumnje da je kao član kriminalne organizacije izvršila protivzakoniti uticaj i nalazi se u pritvoru.
Advokat Jovanović rekao je da je Milošu Medenici zadržavanje određeno zbog opasnosti od bekstva i uticaja na svedoke.
Dodao je da osumnjičeni u prethodnom periodu nije bio u mogućnosti da bude dostupan nadležnim državnim organima, jer se lečio na jednoj klinici.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.