Milanovićeva inauguracija – mala i samo za odabrane

Izvor: RTS, 17.Jan.2020, 10:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milanovićeva inauguracija – mala i samo za odabrane

Novoizabrani predsednik Hrvatske Zoran Milanović rekao je da će njegova inauguracija biti mala, održana u kabinetu predsednika i da će joj prisustvovati samo oni za koje smatra da moraju biti tamo, prenose hrvatski mediji.
Inauguracija novog predsednika Hrvatske zakazana je za 18. februar.

Zoran Milanović je rekao da će na inauguraciji biti uži kabinet hrvatske vlade, aktuelna predsednica >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Kolinda Grabar Kitarović, predsedništvo Sabora, njegova supruga i još nekoliko osoba.
"To se može organizovati na stotinu načina. Biće tog dana u Pantovčaku, u uredu predsednika i zvaću one za koje smatram da moraju biti tamo. To je aktualna predsednica, uži kabinet Vlade, predsedništvo Sabora, predsednik Vrhovnog suda, načelnik Glavnog stožera, ljudi koji su bili u kampanji i moja supruga", rekao je Milanović.
Najavio je da neće biti lente, a ni državnika iz drugih zemalja.
"Zašto na radnom mestu? To je radno mesto. Ne radi se o uštedi, ne želim da budem drugačiji od predsednika, ništa im ne prebacujem. Ovo smatram primerenijim", objasnio je Zoran Milanović.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.