Izvor: Vesti-online.com, 10.Dec.2014, 00:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milanović nije otkazao zbog Šešelja, već zbog sebe?

Otkazivanje posete Beogradu hrvatskog premijera Zorana Milanovića nema nikakve veze sa istupima predsednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja, niti sa predizbornom kampanjom, već je to deo njegove "izolacionističke kampanje", smatra hrvatski novinar Denis Kuljiš.

"Ako Milanović nije odlučio izostati sa beogradskog samita zbog izborne kampanje, zašto je odlučio da tamo ne ide? To je deo njegove izolacionističke kampanje kojom državu pretvara u balkanski bantustan, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << što je konsekventno uzrokovalo kolaps ekonomije u trenutku kada je zemlja pristupila EU", naveo je Kuljiš.

Kuljiš za beogradski list "Danas" ocenjuje da Milanović nije u svojim postupcima vodio računa o interesima nekih drugih centara moći, o kapitalistima i oligarsima, nego samo o sebi, jer je svoj - politički - centar moći hteo po svaku cenu da izoluje od stranog uticaja.

"Da nije odmah odabrao diplomatsku izolaciju, politiku autizma, stalno bi mu dolazili neki emisari ili bi sam u bilateralnim kontaktima morao odgovarati na primedbe i davati neke suvisle, racionalne odgovore na pitanja s kojima se uopšte ne želi suočiti", navodi Kuljiš.

On dodaje da je Milanović još i pre dolaska na vlast odbijao da se susretne sa američkim ambasadorom, a kada je došao na vlast nije hteo da se sastane s predsednikom "Gasproma" Aleksejem Milerom.

On navodi da Milanović u Australiji nije hteo da se sretne sa predsednikom uprave najveće na svetu banke za investicije u infrastrukturu.

"Zbog sloma odnosa sa Nemačkom posle odbijanja hrvatske vlade da izruči Josipa Perkovića, država je dospela u ekonomsku izolaciju", ističe Kuljiš.

On navodi da Milanović u pogledu izborne kampanje ima suprotne interese od hrvatskog predsednika Ive Josipovića i za njega je izbor Josipovića ravan političkoj smrtnoj presudi.

Kuljiš smatra da u SDP-u nema nikoga ko bi imao snage da se suprotstavi Milanoviću. "One koji su mu se suprotstavljali izbacio je iz partije, ili skinuo s funkcija, pa jedino Josipović može povesti stranačku pobunu, što će nesumnjivo i učiniti čim pobedi na izborima", dodao je Kuljiš.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.