Izvor: RTS, 27.Jan.2021, 18:18

Milanović: "Za dom spremni" je nacistički pozdrav

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović poručio je da je pozdrav "Za dom spremni" nacistički i da će u svakoj situaciji pokazati jasan stav o tome.
Zoran Milanović je, na obeležavanju Dana sećanja na žrtve Holokausta, komentarisao ustaški pozdrav "Za dom spremni".

"Ja bih poručio HOS-u da je to nacistički pozdrav i da prlja ono što su dali u ratu. To je molba, ja to ne mogu spriječiti", istakao je Milanović.
Dodao je da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << će u svakoj situaciji pokazati jasan stav o tome.
Prošle nedelje, zbog isticanja ustaških obeležja, Zoran Milanović napustio je obeležavanje godišnjice operacije "Maslenica" u Zadru.
Povodom Dana sećanja na žrtve Holokausta, antifašistička udruženja i predstavnici manjinskih zajednica zahtevaju od hrvatske države da zabrani upotrebu ustaških simbola i spreči negiranje genocida u Jasenovcu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Pupovac o ZDS: Danas nema mesta ustaškim obeležjima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jan.2021

Predsednik SNV-a Milorad Pupovac komenterisao je večeras pozdrav "Za dom spremni" (ZDS) rekavši da u društvu koje želi da poštuje demokratske vrednosti civilizovanog sveta posle Drugog svetskog rata, nema mesta veličanju ustaških obeležja..."Svaka čast i privilegija ljudima koji su svoje živote...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.