Milanović: Pupovac ne reketira vladu

Izvor: Mondo, 25.Avg.2012, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milanović: Pupovac ne reketira vladu

Hrvatski premijer Zoran Milanović odbacio je teze predsednika Ive Josipovića o predsedniku Srpskog narodnog veća Miloradu Pupovcu kao političaru koji "reketira sve vlade".

Iako je naglasio da s predsednikom Josipovićem ima kvalitetan i prijateljski odnos, on je u intervjuu u sinoćnjem dnevniku "Nove TV" rekao da Pupovac ne reketira njegovu vladu.

"Mi smo ih pozvali u vlast, pozvali smo ih da nam se pridruže u većini koju smo imali i bez njih. Ja sam ponudio da >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << on (Pupovac) bude predsednik odbora za spoljnju politiku. Dakle da predstavlja Hrvatsku u inostranstvu, da brani hrvatski Ustav u inostranstvu, da ode na Kosovo kao hrvatski političar. Na Kosovo koje je Hrvatska priznala, Srbija nije", rekao je Milanović.

On je istakao da je to učinio, iako se u nekim razdobljima svađao s predstavnicima SDSS, iako je Kukuriku koalicija imala saborsku većinu i bez predstavnika te stranke. Potom se u nekoliko rečenica vrlo pohvalno izrazio o političkoj biografiji Milorada Pupovca, kritikujući između redova predsednika vanparlamentarnog Srpskog demokratskog foruma Veljka Džakulu kome je bliži predsednik Josipović.

"Milorad Pupovac i njegova stranka su ljudi koji su stalno pri vlasti. Milorad Pupovac je devedesetih bio u Hrvatskoj, u Zagrebu. Kada su neki drugi koji su sada abolirani, i ja ih tretiram kao normalne hrvatske građane, oružjem ustali protiv hrvatske države. Oni su sada isti kao vi i ja. Međutim, Pupovac je bio ovde i rizikovao da ga neko besan od Hrvata koji su prognani napadne tu u Zagrebu. Ostao je ovde sve vreme", kaže Milanović.

Posle potpredsednika vlade Nevena Mimice, premijer Milanović drugi je visoki funkcioner vlade i SDP koji je demantovao tvrdnje predsednika Josipovića po kojima potpredsednik SDSS Milorad Pupovac reketira svaku vladu. Neslaganje oko političke uloge Milorada Pupovca prvo je ozbiljnije razilaženje SDP i predsednika Josipovića, prenosi index.hr.

U intervjuu beogradskom "Danasu" Milorad Pupovac je Josipovićeve napade doveo u kontekst kampanje za predsedničke izbore, tvrdeći da se predsednik Josipović planski pomera u desno.

(Tanjug, foto:Beta, arhiva)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.