Izvor: RTS, 01.Okt.2020, 14:57

Milanović: Pompeo će pokušati da nam uvali F-16

Predsednik Zoran Milanović rekao je da američki državni sekretar Majk Pompeo stiže u posetu Hrvatskoj kako bi probao da joj "uvali" F-16.
Majk Pompeo dolazi u posetu Hrvatskoj u petak a tim povodom Zoran Milanović je rekao da on stiže kako bi probao da Hrvatskoj "uvali američke avione".
"Rekao sam da američka roba treba biti prioritet. Sad dolazi kad su otvorene ponude. Po meni, s njim ne treba o tome razgovarati, to je vrsta pritiska. Evo njih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dve nedelje pre američkih izbora, to je krivo. U idealnim okolnostima američka ponuda bi trebalo da bude razmatrana, ova odluka će biti politička", navodi Milanović.
Ponudu su, kaže, dali Amerikanci, Francuzi.
"Treba videti. Protiv toga sam da se uzimaju avioni od ne-članice NATO-a, a u okviru NATO-a došle su dve ponude, jedna za korišćene, druga za potpuno nove avione. Sada je to pitanje cene i u kojem roku to možemo imati, dve ili šest godina. Za šest godina će neki piloti otići u penziju ili civilnu avijaciju. To je smisao dolaska Pompea", ukazao je Milanović. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"Pompeo će pokušati da nam uvali F-16"

Izvor: B92, 01.Okt.2020

Predsednik Zoran Milanović rekao je da američki državni sekretar Majk Pompeo stiže u posetu Hrvatskoj kako bi probao da joj "uvali" F-16.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.