Milanović: Ćirilica nije bauk

Izvor: B92, 14.Okt.2013, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milanović: Ćirilica nije bauk

Zagreb -- Hrvatski premijer Zoran Milanović pozvao Vukovarce da budu velikodušni i dopuste postavljanje dvojezičnih tabli. "To nije bauk, shvatite", kazao je on.

Zamoljen da prokomentariše izjave članova vukovarskog HDZ-a, koji ga optužuju da "izaziva krv u Vukovaru", Milanović je rekao da je upravo on pozvao demonstrante na razgovor, prenosi T- portal.

"Pozivam ih i dalje, a molim one kojima smeta uvođenje dvojezičnih natpisa u Vukovaru da pokažu velikodušnost ako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << treba, jer moramo živeti normalno. Moramo primenjivati zakone. Mogu ljudski da shvatim, pozvao sam na ljudski razgovor, ali nažalost odaziva nije bilo i to je sve što mogu da kažem. Dakle, nije u pitanju samo kruta poruka da treba sprovoditi zakon. Treba, da, ali ovo nije loše za Hrvatsku. To je ništa, to nije nikakav bauk. Shvatimo to", kazao je Milanović.

Milanović kaže i da je njegova inicijativa da se sprovodi zakon i da se razgovara na civilizovan način. "Ja to pokušavam sve vreme. Vlada je odgovorna za sve te stvari, Vlada predlaže većinu zakona i sprovodi ih. Tako funkcioniše hrvatski ustavni poredak", kazao je Milanović.

Upozorio je da se pitanje ćirilice ne sme pretvoriti u ovu vrstu nadmetanja. "Idemo biti normalni ljudi i idemo normalno živeti", poručio je premijer..

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Milanović: Ćirilica nije bauk

Izvor: Blic, 14.Okt.2013

Premijer Hrvatske Zoran Milanović ponovio je danas da se zakon koji omogućava postavljanje dvojezičnih natpisa u Vukovaru mora poštovati i dodao da ćirilica "nije bauk". .."Pozivao sam na razgovor, pozivam i dalje i molim one kojima smeta uvođenje dvojezičnih natpisa u Vukovaru da pokažu i velikodušnost,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.