Mesić: Kriza još nije stigla

Izvor: B92, 28.Maj.2009, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mesić: Kriza još nije stigla

Zagreb -- Hrvatska još nije ušla u pravu ekonomsku krizu, ocenio je hrvatski predsednik Stjepan Mesić.

Mesić je, kao gost Trećeg festivala jevrejskog filma, time komentarisao izjavu premijera Ive Sanadera da se naziru neke naznake izlaska Hrvatske iz krize i rekao da se njegove ocene zasnivaju na procenama Međunarodnog monetarnog fonda.

MMF je zabrinut zbog velike zaduženosti Hrvatske i savetuje da se smanji gradnja autoputeva jer će krediti za njih moći teško >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se vraćaju.

Mesić je, istovremeno, rekao da mu je drago da se Zagrepčanima pruža mogućnost da se upoznaju s delom jevrejske produkcije, ističući da bi voleo da te filmove pogledaju i desničarska udruženja ili, kako ih je nazvao, počasni blajburški vodovi i oni koji idu za njima.

Počasni blajburški vod organizuje komemoraciju u mestu Blajburg u Koruškoj, na granici Austrije sa Slovenijom, gde su se sedam dana nakon rata predali ostaci kvislinških formacija, nakon čega su ih partizani ubili.

Komemoracije protiču uz obilje ustaške ikonografije i zapaljive govore, pa je ovogodišnju, zbog svega navedenog, Mesič nazvao "ustaški dernek”.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.