Merčep neće da se brani za ubistva Srba

Izvor: Mondo, 01.Apr.2016, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merčep neće da se brani za ubistva Srba

Na suđenju u Zagrebu Tomislav Merčep odbio da iznese odbranu. Završna reč u procesu za ubistvo 43 Srba 6. maja.

Foto: Screenshot/Youtube

Ratni pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Hrvatske, Tomislav Merčep, danas u zagrebačkom Županijskom sudu nije hteo da iznosi svoju odbranu za ratni zločin počinjen nad srpskim civilima na zagrebačkom, kutinskom i pakračkom području 1991. godine.

Merčep se tereti da kao komandant rezervne jedinice MUP-a, koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je nezakonito hapsila, mučila, zlostavljanja i ubijala srpske civile, nije spriječio u činjenju zločina.

Optužnica protiv Merčepa, koja ga tereti da je naređivao zločine, izmenjena je prošlog jula, nakon više od tri i po godine suđenja, i sada očekuje presudu po tužbi da pripadnike jedinice poznate kao "Merčepovci", nad kojom je imao faktičku vlast, nije sprečavao u činjenju zločina, javili su hrvatski mediji.

Završna reč na suđenju očekuje se 6. maja, nakon čega će uslediti izricanje presude.

"Merčepovci" su na kutinskom, pakračkom i zagrebačkom području nezakonito uhapsili 52 lica, od kojih su 43 ubili, tri lica se vode kao nestali, dok je šestoro preživelo mučenja i zlostavljanja.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Merčep neće da se brani za ubistva Srba

Izvor: Vesti-online.com, 01.Apr.2016

Na suđenju u Zagrebu Tomislav Merčep odbio da iznese odbranu. Završna reč u procesu za ubistvo 43 Srba biće 6. maja...Ratni pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Hrvatske, Tomislav Merčep, u petak u zagrebačkom Županijskom sudu nije hteo da iznosi svoju odbranu za ratni zločin počinjen nad...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.