Mektić: Pitanje revizije vratiti u institucije sistema

Izvor: RTS, 20.Feb.2017, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mektić: Pitanje revizije vratiti u institucije sistema

Najava podnošenja zahteva za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije za genocid vodi državu u sunovrat, poručio je ministar bezbednosti Dragan Mektić i istakao da je sada najvažnije da se ta priča vrati u okvire državnih institucija i da se prekine sa uticajem putem "paralenih veza".
Mektić je novinarima u Sarajevu rekao da je ceo taj proces o reviziji presude izašao i institucija BiH i sada >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je u rukama je pojedinih nevladinih organizacija.

On je kazao da je na onima koji su to uradili da ceo proces vrate u okvire sistema i državnih institucija.
"Idemo u sunovrat, Predsedništvo ne može ignorisati da imamo problem u diplomatiji", rekao je Mektić, preneli su mediji u BiH.
Deo Bošnjaka na čelu sa liderom SDA Bakirom Izetbegovićem najavio je da će ove sedmice podneti zahtev za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije.
Desetogodišnji rok za podnošenje tog zahteva, inače, ističe 26. februara.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Mektić: Pitanje revizije presude mora se vratiti u institucije

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Feb.2017

Ministar bezbednosti Bosne i Hercegovine (BiH) Dragan Mektić izjavio je da se pitanje podnošenja zahteva za reviziju presude Međunarodnog suda pravde (MSP) po tužbi BiH protiv Srbije za genocid mora vratiti u institucije BiH...Na konferenciji za novinare Mektić je rekao da je sada ključno da se...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.