Mektić: Nastavićemo da prisluškujemo

Izvor: RTS, 20.Sep.2017, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mektić: Nastavićemo da prisluškujemo

Obaveštajno-sigurnosna agencija (OSA) BiH, u skladu sa zakonima i Ustavom BiH, prisluškivala je određene zvaničnike iz Hrvatske isključivo s ciljem zaštite ekonomskih interesa BiH i njenih građana, potvrdio je ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić.
"Sasvim je legalno i legitimo pravo svake zemlje, pa i BiH, da štiti sve svoje interese i interese građana BiH. Prema tome, institucije BiH, ali i niži >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nivoi vlasti, dužni su da štite te interese", rekao je Mektić novinarima u Sarajevu.

Hrvatski nedeljnik Nacional objavio je juče da špijuni iz BiH prisluškuju, prate i tajno nadziru hrvatske političare i preduzetnike.
Mektić, međutim, ističe da su OSA i sve druge bezbednosne agencije u BiH dužne da štite i ekonomske interese BiH i da zaštite BiH od nelojalnih, nekorektnih napada koji mogu da utiču ili ugroze ekonomske temelje BiH i da joj nanesu ekonomsku štetu, kao i njenim građanima.
Navodeći da to rade i druge zemlje u Evropi i svetu, pa tako i bezbednosneinstitucije BiH, Mektić ističe da interese BiH i njenih građana i zaštitu od "nečijih profiterskih namera" institucije sigurnosti u BiH sprovode u skladu sa zakonima i Ustavom BiH.
"Sve do čega smo došli i što smo saznali u vezi sa ovom aferom o kojoj su pisali mediji, preduzimali smo u skladu sa zakonom i Ustavom BiH, štiteći njen ekonomski interes i ne dozvoljavajući podrivanje ekonomskog sistema unutar BiH. To ćemo raditi i dalje, na legalan i zakonski način", poručio je Mektić, preneo je portal Kliks.
Prema njegovim rečima, privatni interesi "udarili su na celokupne interese BiH i to se mora sprečiti".
Smatra da je "sada jasnije zašto su neki strani zvaničnici i političari u poslednje vreme loše govorili o BiH".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.