Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Nov.2015, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mektić: BIH spremna da se suprotstavi terorizmu

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić izjavio je da BiH ima policijske i pravosudne kapacitete da se suprotstavi terorizmu, te preduzima sve mjere da eliminiše tu prijetnju.

On je na sastanku sa predstavnicima Odbora Evropskog parlamenta za bezbjednost i odbranu /SEDE/, predvođenim Mihaelom Gahlerom i Bogdanom Andžejom Zdrojevskim, razgovarao o bezbjednosnoj situaciji u BiH i regionu, kao i o terorističkim prijetnjama.

Predstavnike Evropskog parlamenta posebno je interesovala >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << saradnja policijskih agencija u BiH i spremnost da odgovore na bezbjednosne izazove, prvenstveno terorizam i korupciju, saopšteno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Mektić je naglasio da trenutno najveću prijetnju društvu predstavlja korupcija koja je u vezi sa političkim elitama, te da u tom segmentu ne postoji jasno izražena politička spremnost da se otvori širi front u borbi protiv ovih krivičnih koji u znatnoj mjeri potkopavaju ekonomsku stabilnost i proizvode siromaštvo i nezaposlenost.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Mektić: BiH ima kapacitet da se suprotstavi terorizmu

Izvor: Cafe.ba, 05.Nov.2015

SARAJEVO- Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić izjavio je da BiH ima policijske i pravosudne kapacitete da se suprotstavi terorizmu, te preduzima sve mjere da eliminiše tu prijetnju...Mektić je na sastanku sa predstavnicima Odbora Evropskog parlamenta za bezbjednost i odbranu /SEDE/, predvođenim...

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.