Mekarti nakon razgovora sa Bajdenom očekuje dogovor o granici duga SAD-a

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Maj.2023, 00:23

Mekarti nakon razgovora sa Bajdenom očekuje dogovor o granici duga SAD-a

Američki predsjednik Džo Bajden (Joe Biden) optimista je da se može naći dogovor o podizanju limita zaduživanja SAD, kao i predsjedavajući Predstavničkog doma Kevin Mekarti (Kevin McCarthy), koji se čak nada dogovoru do kraja nedelje.  Bajden, Mekarti i drugi najviši zvaničnici Kongresa sastali su se u 16. maja u Bijeloj kući u novom nastojanju da postignu dogovor o podizanju limita zaduživanja Sjedinjenih Država, kako bi vlada mogla više pozajmljivati i tako plaćati postojeće...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Bajden optimista u pogledu rješavanja problema američkog dug

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Maj.2023

VAŠINGTON - Američki predsjednik Džozef Bajden optimista je u pogledu izgleda za rješavanje problema oko javnog duga zemlje, ali vjeruje da u ovoj oblasti ima "mnogo posla" na nizu složenih pitanja, saopštila je Bijela kuća poslije nove runde razgovora između šefa države i lidera Kongresa.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.