Matis: SAD će pomoći Hrvatskoj u modernizaciji vojske

Izvor: RTS, 12.Jul.2018, 23:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Matis: SAD će pomoći Hrvatskoj u modernizaciji vojske

Američki ministar odbrane Džejms Matis izjavio je u Zagrebu da je Hrvatska "dokazana američka saveznica" i obećao pomoć SAD u nastavku modernizacije hrvatske vojske.
Matis, koji je sastao s hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem, naglasio je da mu je zadovoljstvo da ponovo bude u zemlji "koja je dokazana američka saveznica i koja ima respektabilnu vojsku".

Matis je pohvalio odluke hrvatskog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << državnog vrha o nabavci nove vojne opreme i obećao pomoć kod narednih koraka modernizacije hrvatske vojske, navodi se u saopštenju hrvatske vlade.
Kako se dodaje, Plenković je izrazio zadovoljstvo zbog "odličnih i prijateljskih odnosa Hrvatske i SAD", prenela je Hina.
Matis je stigao u hrvatsku prestonicu nakon samita NATO-a u Briselu gde su "SAD potvrdile punu predanost Severnoatlanskom savezu, uprkos kritikama predsednika Donalda Trampa da saveznici ne izdvajaju dovoljno za zajedničku odbranu".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Matis: SAD će pomoći Hrvatskoj u modernizaciji vojske

Izvor: Večernje novosti, 12.Jul.2018

Ministar odbrane SAD Džejms Matis stigao je u Zagreb gde će sa kolegama iz jugoistočne Evrope razgovarati o priključivanju ostalih regionalnih država NATO-u Američki ministar odbrane Džejms Matis izjavio je u Zagrebu da je Hrvatska "dokazana američka saveznica" i obećao...

Nastavak na Večernje novosti...

Matis: SAD će pomoći Hrvatskoj u modernizaciji vojske

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Jul.2018, 08:13

ZAGREB - Američki ministar odbrane Džejms Matis izjavio je u Zagrebu da je Hrvatska "dokazana američka saveznica" i obećao pomoć SAD u nastavku modernizacije hrvatske vojske...Matis, koji je sastao s hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem, naglasio je da mu je zadovoljstvo da ponovo bude u zemlji...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.