Masovno hapšenje u Banjaluci

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Maj.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Masovno hapšenje u Banjaluci

BANJALUKA - U akciji koju su jutros rano proveli pripadnici SIPA na području Sarajeva, Banjaluke, Bijeljine i Brčkog uhapšeno je dvadesetak lica, pretreseno više objekata i zaplenjena veća količina oružja, novca i dokumenata.

"Nije isključeno da neće biti još pretresa i hapšenja", rekao je na konferenciji za novinare zamenik glavnog tužioca BiH i šef Odeljenja za organizovani i privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH Dru Engel.

"Akcija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je izvršna zbog prijave o rasprostranjenosti zloupotrebe elektronskog sistema BiH za izradu ličnih karata i pasoša i to od strane pripadnika MUP-a RS, Civilnog registra i Matične kancelarije distiktra Brčko koji su angažovani na sistemu Cipsa, te njihovih saradnika u nekoliko gradova u BiH", rekao je Engel.

Engel nije izneo više detalja, ističući da se trenutno vrši ispitivanje uhapšenih lica, te da je elektronski sistem podvrgnut analizi.

Akcija je izvedena po nalogu Tužilaštva BiH, a izveli su je pripadnici SIPA, MUP RS i policije distrikta Brčko, uz asistenciju Evropske policije.

Engel je naveo da je ovaj preteres usledio nakon opsežne istrage Tužilaštva BiH.

U Brčkom su u akciji SIPA na presecanju lanca falsifikovanja ličnih dokumenata iz projekta CIPS u BiH uhapšena četiri lica.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.