Izvor: B92, 30.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Masna mrlja na Dunavu kod Vukovara

Vukovar -- Na Dunavu kod Vukovara jutros se pojavila masna mrlja u dužini od oko tri do četiri kilometara i širine jedan metar.

Stručnjaci Hrvatskih voda i policija nalaze se na licu mesta ali sastav mrlje još nije utvrđen. Kako je prenela novinska agencija Hina, trenutno se iz reke analiziraju uzorci vode u službama Hrvatskih voda.

Masna mrlja koja se jutros pojavila kod Vukovara za sada nije stigla i na teritoriju Srbije ali su nadležne službe na oprezu, izjavila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je za B92 Dragana Milovanović, šef odseka za strateško planiranje i upravljanje u Ministarstvu poljoprivrede:

"Za sad kod nas nije primećena mrlja, naši inspektori i osmatrači su na terenu i čim bude i ako bude osmotrena, obavestićemo javnost i preduzeti neophodne korake. Ne možemo s preciznošću da kažemo da se neće ovde pojaviti. Ako se bude pojavila HMZ će uraditi analizu kvaliteta voda, a javno vodoprivredno preduzeće preuzeće poslove iz svojih nadležnosti", kaže ona.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.