Martin Luter King III posetio BiH

Izvor: S media, 04.Maj.2010, 21:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Martin Luter King III posetio BiH

Martin Luter King III (Luther) doputovao je danas u trodnevnu posetu BiH kako bi otvorio novu američku čitaonicu u Srednjoj školi u Stocu, u čast svoga oca.

Opremanje čitaonice finansirala je ambasada SAD u Sarajevu.

Martin Luter King III je predsednik i izvršni direktor King centra u Atlanti koji je osnovan 1968. godine. Cilj Centra je rad na promovisanju nenasilnog pokreta za pravdu, jednakost i mir, zasnovan na nasledju njegovih roditelja.

King je >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << osnivač i izvršni direktor Fondacije Realajzing drim (Realizing the Dream), koja ima kancelariju i u BiH.

Martin Luter King III u Sarajevu se sastao sa predsedavajućim Predsedništva BiH Harisom Silajdžićem sa kojim je razgovarao o aktivnostima koje njegova fondacija sprovodi u sektoru obrazovanja u BiH.

Silajdžić je zahvalio Kingu III na pomoći koju Fondacija pruža učenicima i studentima u BiH i istakao da je obrazovanje najbolja garancija za prevenciju sukoba.

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Martin Luther King III u posjeti BiH

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Maj.2010, 09:36

Martin Luther King III doputovao je u trodnevnu posetu BiH kako bi otvorio novu američku čitaonicu u Srednjoj školi u Stocu, u čast svoga oca. Opremanje čitaonice financiralo je veleposlanstvo SAD u Sarajevu.   Martin Luther King III je predsjednik i izvršni direktor King centra u Atlanti koji...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.