Marovićev sin izašao iz zatvora

Izvor: Mondo, 03.Jan.2016, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marovićev sin izašao iz zatvora

Budvanin Miloš Marović napusto je Istražni zatvor u Spužu, nakon što je priznao krivicu i nagodio se sa Tužilaštvom da odleži godinu u zatvoru i plati 380 hiljada evra.

Foto: printscreen/OCCRP

To je potvrdio njegov advokat Zdravko Begović.

Marović će, zbog zdravstvenog stanja, odmah po izlasku iz zatvora nastaviti lečenje.

Marović se u ZIKS-u nalazio od 3. decembra zbog sumnji da je učestvovao u malverzacijama prilikom preprodaje opštinskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << zemljišta u mestu Prijevor iznad Jaza. Tim radnjama Opština Budva oštećena je za 1,4 miliona evra.

Begović je agenciji MINA rekao da je Marović napustio ZIKS u 11 sati i 40 minuta, na osnovu sporazuma o priznanju krivice, koji je sklopio sa Tužilaštvom.

On je pojasnio da će ponudu koju je Tužilaštvo prihvatilo nakon praznika razmatrati Viši sud u Podgorici.

Advokat je rekao da je Tužilaštvo pokazalo i humanu dimenziju jer Marović po izlasku iz zatvora nastavlja lečenje.

Begović je ranije danas kazao da je odluka o puštanju iz pritvora bila očekivana zbog Marovićevog zdravstvenog stanja.

"Pritvor jeste nužan, ali nije neophodan da i dalje traje pogotovo jer je Miloš takvog zdravstvenog stanja, mora da se operiše, i upravo iz tog razloga je dozvoljeno da se leči", objasnio je Begović.

Komentarišući iznos novca koji Marović treba da plati, Begović je Cdm-u kazao da njegov branjenik ima nekretnine, stan i nepokretnosti.

“Rekao mi je da imaju i vrlo kvalitetno zemlju u Grblju koja je stečena nasledstvom, pa bi mogao i nju da proda. Svakako, postoji imovina koju poseduje, pa to pitanje ne bilo trebalo da intrigira javnost", naveo je on.

Upitan kada bi, s obzirom na okolnosti, Marović mogao vratiti u zatvor, Begović je rekao da je nezahvalno procenjivati. “ Ali to bi se okvirno moglo dogoditi za dva-tri meseca”.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.