Izvor: B92, 11.Jul.2009, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marović o planovima vlade Crne Gore

Podgorica -- Vicepremijer Crne Gore Svetozar Marović ocenio je da Crna Gora mora da promeni ambijent za život i rad, što će biti "najbolji odgovor na ekonomsku krizu".

Marović je za podgoričke "Vijesti" kazao da treba nastaviti privlačenje stranih investicija, kao i da treba ukloniti sve prepreke u vezi sa tim.

"Treba nam jedna brza i ne skupa administracija na državnom i lokalnom nivou koja će da služi razvoju a ne da bude prepreka i trošak onim koji privređuju. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Svi treba da smo u službi građaninu, a ne da od njega pravimo podanika koji treba da plaća poreze i da nas juri za određene papire", kazao je Marović.

Govoreći o aktivnostima vlade na pisanju odgovora na Upitnik iz Evropske komisije, Marović je kazao da se nada da će odgovori do kraja oktobra biti spremni.

"Vlada se odlučila da uvede 'grupu za proveru' za potvrdu svih odgovora, kako bi imala izvesno saznanje da li su svi odgovori nesumnjivo tačni i da li realno prikazuju stanje stvari. Ne možete biti deo Evrope tako što skrivate relnost", kazao je Marović.

Marović je oštro kritikovao Mrežu za afirmaciju nevladinog sektora, ocenjujući da takve organizacije umesto "što idu u lov na istinu idu u lov na ljude".

MANS je tražio da tužilaštvo ispita poreklo imovine Marovića tvrdeći da je on prikazao neistinite podatke.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.