Marković pozvao premijerku Srbije da što pre poseti Crnu Goru

Izvor: RTS, 30.Jun.2017, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marković pozvao premijerku Srbije da što pre poseti Crnu Goru

Predsednik crnogorske vlade Duško Marković čestitao je predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić stupanje na dužnost i ocenio da bi njena zvanična poseta Crnoj Gori "već na početku mandata" bila važan podsticaj jačanju međudržavnih veza.
"Prilika je da još jednom potvrdim spremnost da kroz intenzivan politički dijalog i valorizaciju značajnih potencijala za ekonomsku saradnju, naročito u oblasti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << privrede, turizma, infrastrukture i energetike, doprinesemo snaženju ukupnih međudržavnih veza, na obostrano zadovoljstvo", naveo je Marković u čestitki, a prenela Vlada.
Marković je posetio Srbiju čim je preuzeo dužnost premijera Crne Gore.
"Na temelju konstruktivnih i prijateljskih razgovora sa tadašnjim premijerom Vučićem i njegovim saradnicima, uveren sam da ćemo nastaviti zajednički rad na snaženju sveukupnih veza između naših država", piše u čestitki.
Marković je u poruci Ani Brnabić izrazio uverenje da će nastavak saradnje i razmena iskustava u ispunjavanju obaveza iz "evropske agende" biti podsticaj stabilnosti i demokratskom napretku regiona.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.