Marković: Crna Gora nema spisak nepoželjnih Srba

Izvor: RTS, 15.Okt.2018, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marković: Crna Gora nema spisak nepoželjnih Srba

Za sada nema liste nepoželjnih osoba iz Srbije u Crnoj Gori, izjavio je crnogorski premijer Duško Marković i dodao da takva odluka vlade neće biti sakrivena od javnosti, ako se za tim ukaže potreba.
Duško Marković je to rekao komentarišući medijske navode da je Crna Gora pripremila spisak nepoželjnih osoba iz Srbije, na kojem se navodno nalazi i poglavar SPC patrijarh Irinej.

"Kada bude >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bilo potrebe za tim, i kada bude opravdanih razloga, ona će biti konstruisana i nećemo je kriti od javnosti. Nije za sada sastavljena lista. Bilo je očekivano da će biti. Crna Gora je odlučna da brani svoje državno dostojanstvo demokratskim i drugim sredstvima, koje mogu ličiti na zabranu ulaska", rekao je Marković novinarima na Žabljaku.
Osvrnuo se i na današnju izjavu patrijarha Irineja "da smo mi jedan narod, iako smo podeljeni".
"Nisam imao priliku da čujem tu izjavu, ona je drugačija od one prilikom poslednje posete", rekao je Marković.
Dobio je, rekao je, poziv da bude gost tokom posete patrijarha antohijskog i celog Istoka Jovana X i patrijarha SPC Irineja, te da im je odgovorio da se zahvaljuje, ali da zbog najavljene poste Žabljaku nije u mogućnosti.
"Zahvalio sam se i u pismu poručio da očekujem da će Irinej povući (raniju) izjavu i izviniti se građanima Crne Gore", rekao je Marković.
Premijer je rekao da je u sinoćnjem telefonskom razgovoru sa mitropolitom Amfilohijem dobio najavu "današnjeg pristupa" patrijarha Irineja, preneo je portal RTCG.
"Crna Gora nema razloga da pogne glavu kada je u pitanju njen identitet i dostojanstvo. Verujem da je to i patrijarh Irinej razumeo", ukazao je Marković.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Marković: Za sada nema liste nepoželjnih osoba iz Srbije u Crnoj Gori

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Okt.2018

Za sada nema liste nepoželjnih osoba iz Srbije u Crnoj Gori, izjavio je danas premijer Duško Marković i dodao da takva odluka vlade neće biti sakrivena od javnosti, ako se za tim ukaže potreba...Marković je to rekao komentarišući medijske navode da je Crna Gora pripremila spisak nepoželjnih...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.