Izvor: B92, 03.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Markica sa likom Pavelića

Zagreb -- Na razglednici koja je pre dva dana stigla u redakciju zagrebačkog Jutarnjeg lista bila nalepljena marka s likom Ante Pavelića iz 1943.

Radnici Hrvatske pošte na razglednicu su udarili pečat sa datumom 30. januar 2007. i uredno je isporučili na naznačenu adresu, piše zagrebački dnevnik. Predstavnica za štampu Hrvatske pošte Mirjana Baltazar objasnila je da je nepoznati pošiljalac ubacio razglednicu u poštansko sanduče, a propust je napravljen prilikom sortiranja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pošte.

"Naši službenici kontrolišu imaju li pošiljke odgovarajuće marke, ali to se radi po principu uzorka i gleda se svako deseto, a ponekad i svako stoto pismo ili razglednica. Pečat se ne udara ručno, već to radi mašina", rekla je ona. Baltazar je dodala da je poštanskim službenicima jednom promakla čak i nacrtana marka.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.