Maradona Islamske države moli Albaniju da ga ne izruči Rusiji

Izvor: RTS, 15.Jul.2019, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Maradona" Islamske države moli Albaniju da ga ne izruči Rusiji

Rasul Mislaev, poznat i po nadimku "Maradona", zatražio je od albanskih vlasti da ga ne izruči Rusiji, navodeći da mu je "život ugrožen". Mislaev je prošle sedmice uhapšen u Albaniji po Interpolovoj poternici.
Ruski državljanin Rasul Mislaev, koji se 2013. godine priključio radikalnim islamistima u Siriji, trenutno se nalazi u zatvoru u Draču, gde čeka odluku o eventualnom izručenju Rusiji, navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << albanska Panorama.

Mislaev je ilegalno ušao u Albaniju, a uhapšen je u petak "zbog učešća u terorističkim organizacijama".
"Maradona" je, tokom ispitivanja u Draču, odbacio optužbe koje mu na teret stavljaju ruske vlasti, navodeći da se u Siriju uputio kako bi prikupio pomoć za žrtve rata.
Prema ruskim podacima, pripadao je pak organizaciji bliskoj Islamskoj državi, a u Drač je pre godinu dana stigao ilegalno i sa lažnim dokumentima pod imenom "Dijego Maradona".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.