Manje turista u Crnoj Gori

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jul.2009, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Manje turista u Crnoj Gori

PODGORICA - U Crnoj Gori danas boravi 82.700 turista, što je četiri odsto manje nego u istom periodu prošle godine, saopštilo je Ministarstvo turizma.

Prethodnih dana, međutim, podaci o turističkoj poseti bili su nepovoljniji za nekoliko procenata.

Televizija Crne Gore nekoliko poslednjih dana javlja da su na magistralnim putevima ka Crnoj Gori povećane saobraćajne gužve, jer, kako je objašnjeno, u većem broju počinju da dolaze turisti iz susednih zemalja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Na Budvanskoj rivijeri je, u svim vidovima smeštaja, ukupno je registrovano 44.599 gostiju, što je šest odsto manje nego u istom periodu prošle godine, saopštila je Turistička organizacija Budve.

Od ukupnog broja, 42.219 su inostrani, a 2.380 domaći gosti. Najviše gostiju - 30.126 je u privatnom smeštaju i njihov broj je za šest odsto manji nego prošle godine, a preovlađuju stranci, kojih ima 28.106.

U hotelima na Budvanskoj rivijeri ukupno je registrovano 12.590 turista, što je jedan odsto manje nego na isti dan lane.

U kampovima je 1.320 inostranih turista, što je 20 odsto više nego prošlog leta u isto vreme, dok u odmaralištima boravi 563 inostranih gostiju, saopštila je u najnovijem izveštaju TO Budva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U Crnoj Gori sedam odsto manje turista

Izvor: Capital.ba, 17.Jul.2009, 20:10

PODGORICA, Crnu Goru je u prvoj polovini godine posjetilo oko 277 000 turista, odnosno sedam odsto manje nego u istom periodu prošle godine, a ostvarili su oko 1 500 000 noćenja, ili devet odsto manje u odnosu na isti prošlogodišnji period, saopšteno je iz crnogorskog Ministarstva turizma. Trenutno...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.