Mandićev plan za odbranu od hapšenja

Izvor: RTS, 08.Maj.2019, 19:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mandićev plan za odbranu od hapšenja

Jedan od optuženih za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, 16. novembra 2016. godine, Andrija Mandić, izjavio je uoči sutrašnjeg izricanja presude da u savezu Demokratskog fronta imaju plan za odbranu od hapšenja.
Član Predsedništva opozicionog Demokratskog fronta (DF), Andrija Mandić izjavio je da je zgrada Skupštine mali prostor za manevrisanje koje planiraju da urade u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << slučaju hapšenja.

"Procenili smo da 'tradicionalne' metode protesta, koje podrazumevaju okupljanja građana, nisu delotvorne u ovom slučaju i ne odgovaraju trenutku", rekao je Mandić za podgoričke Vijesti.
Na pitanje da li se boji da bi eventualnim incidentima i sukobima sa policijom mogli da ugroze stabilnost crnogorske države, Mandić je rekao da je sudski progon lidera DF-a samo kap koja može preliti punu čašu "progona, terora i diskriminacije srpskog naroda u Crnoj Gori".
"Ovde se ne radi o samo jednoj sudskoj farsi. Radi se o sistematskom progonu jednog naroda. Srbi u Crnoj Gori su svoji na svome i naš identitet je ovde duboko ukorenjen", naveo je Mandić.
Farsa oko montiranog državnog udara samo je "završnica jednog političkog projekta –nasilnog rešavanja srpskog pitanja", tvrdi Mandić.
Kaže da su vrlo pažljivo pristupili izradi i planiranju svakog scenarija.
"Mi se branimo od nepravde i terora, a pošto smo suočeni sa činjenicom da 'braća' žele da nas nevine zatvore, javno smo saopštili da mi u zatvor nećemo ići, a oni neka probaju da nas smeste tamo. Mi smo spremni i čekamo", rekao je Mandić.
Upitan ne misli da izjavama da su u Demokratskom frontu spremni nekome glavu da skinu, radikalizuje prilike u Crnoj Gori i otvoreno poziva na nemire, Mandić kaže da su "prilike radikalizovane do pucanja" i to ne, kako kaže, zahvaljući DF-u.
Tvrdi da antisrpska vlast u Crnoj Gori želi da "slomi kičmu političkom identitetu srpskog naroda tako što će njihove predstavnike nevine hapsiti i osuđivati".
"Demonizacija srpskog naroda u Crnoj Gori je ključni do projekta nasilne promene duhovnog, nacionalnog i političkog identiteta pravoslavnog naroda u Crnoj Gori. To traje već 20 godina. Mi uporno upozoravamo, pre svega rođake Crnogorce, da je to loš put i da direktno vodi i ka slamanju tradicionalne Crne Gore Petrovića, a taj zli naum se neće moći sprovesti bez našeg otpora", rekao je Mandić.
Ostale opozicionare, zamolili su da se ne mešaju jer je ovo "srpska bitka i nema potrebe da oni iz opozicije i medija, kojima do sada nije smetala ugroženost i diskriminacija srpskog naroda, učestvuju u borbi koju ne doživljavaju kao svoju".

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

ADVOKAT O SLUČAJU DRŽAVNI UDAR: Presuda za terorizam je politički pamflet, ovo je popis laži!

Izvor: Kurir, 09.Maj.2019, 15:29

Presuda optuženima za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine u Crnoj Gori politički je pamflet, izjavio je danas advokat optuženih Miroje Jovanović i najavio žalbu nadležnim instancama.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.