Mandić oštro o Krivokapiću: Više ništa nije isto; Medojević: To može samo neko ko je u dilu sa Đukanovićem

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Okt.2020, 05:42

Mandić oštro o Krivokapiću: Više ništa nije isto; Medojević: To može samo neko ko je u dilu sa Đukanovićem

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić oštro je reagovao na izjavu mandatara Zdravka Krivokapića da bi "vlada imala niži nivo reputacije ako bi u njoj bila trojica lidera tog saveza".

Krivokapić je za najnoviji broj beogradskog Nedeljnika rekao i da vlada sa političkim liderima Mandićem, Milanom Kneževićem i Nebojšom Medojevićem, "ne bi bila svesrdno prihvaćena od relevantnih međunarodnih institucija".

Odgovarajući na pitanje zašto je ta priča >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << o liderima toliko bitna, Krivokapić je rekao da svi u Crnoj Gori znaju da njega nije za nosioca liste postavio Andrija Mandić, zbog čega kaže da nema obavezu ni prema jednom političkom lideru, niti prema bilo kome.

Mandić u saopštenju dostavljenom medijima otkriva da je Krivokapić za prvog na listi Za budućnost Crne Gore "došao kao predlog više crkvene jerarhije".

To je, ističe, bio uslov da Crkva podrži listu okupljenu oko Demokratskog fronta.

“Ako želite našu podršku, rekli su mi tada i vladika Joanikije i pop Gojko Perović, ovog melemnog verujućeg čoveka treba da prihvatite na prvo mesto vaše koalicione liste", naveo je Mandić.

Iako su, kaže, postojale glasine da je Krivokapić osnivač podgoričkog Monitora, kao i član "udruženja profesora pod dirigentskom palicom Miodraga-Miška Perovića, koje se zalagalo za razbijanje državne zajednice sa Srbijom", DF u to nije poverovao.

DF je, dodaje, prihvatio sugestiju sveštenstva i da je on, tada uveren u pobedu opozicije, sa prvog mesta na listi, koje po pravilu pripada predsedniku najjače stranke koalicije, otišao na poslednje.

“Tom mojom odlukom nisu bili zadovoljni mnogi u NSD-u, a posebno naši koalicioni partneri u DF-u", kaže Mandić i dodaje da ih "taj Krivokapić sada ne poznaje".

Ističe i da su ih dobronamerni ljudi uveravali da je "Krivokapić glasač DPS-a", ali su, kaže, u DF-u izabrali da ipak više veruju sveštenstvu, koje im ga je "toplo preporučilo".

Mandić kaže da Krivokapića nije poznavao kao i da, iako mandatar ima gotovo 63 godine, tokom svoje dve decenije duge političke karijere nikada nije čuo da je kritikovao DPS i predsednika te stranke.

"Međutim, nakon njegovog javnog priznanja u intervjuu Nedeljniku da nije glasao za opoziciju do ovih izbora, mnoge stvari su jasnije, tako da, što se mene tiče, ništa više nije isto", naveo je Mandić.

Jedan od lidera DF-a i Nove srpske demokratije kaže da Krivokapić ne zna šta je sve učinjeno u kampanji koja je koštala milion i po evra, a koje je neko morao da plati.

"Oni koji su tražili da (Krivokapić) bude prvi na listi nisu dali jednog centa za kampanju, a jednako su novca uložili u izbornu pobedu i svi oni koji nas vređaju i očekuju da bespogovorno sve predamo onima koji su preko TV-a pratili našu borbu ili sarađivali sa režimom zbog sitnih privilegija", naveo je Mandić.

Udaljavajući se od nas, očigledno, kako kaže Mandić, po nečijem nalogu sa strane, možda tajkuna, CIA-e ili ambasada, Krivokapić se približava onima koji kontrolišu drugu listu.

Medojević:To može samo neko ko je u dilu sa Đukanovićem

Predsednik PzP Nebojša Medojević reagovao je danas na izjavu mandatara Zdravka Krivokapića.

"Ovo može da izjavi samo neko ko je napravio dil sa Đukanovićem. Protiv njega (Krivokapić) nije rekao nijednu reč. Smeta DF, ne smeta DPS", napisao je Medojević na svom Tviter nalogu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.