Izvor: B92, 18.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Mančmelou" ispravan u Makedoniji

Skoplje -- Direkcija za hranu Makedonije saopštila je danas da je kontrolom tržišta utvrđeno da je slatkiš "mančmelou" ispravan.

Laboratorijska ispitivanja tog slatkiša sa rokom upotrebe do 18. oktobra i 11. novembra ove godine pokazala su da je proizvod ispravan i u saglasnosti sa propisima o bezbednosti hrane, potvrdila je makedonska direkcija za hranu.

Kontrola je usledila informaciji da je u slatkišu "mančmelou" u Sloveniji otkrivena salmonela.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Ministarstvo zdravlja Hrvatske objavilo je danas rezultate analize proizvoda na osnovu koje je ustanovljeno da u Hrvatsku nije iz Srbije uvezena sporna količina sa rokom trajanja do 2.1.2008, a drugi uzorci su nakon analize pokazali ispravnost.

Predstavnici fabrike "Jafa", koja proizvodi "mančmelou, najavili su da će krajem nedelje biti objavljeni rezultati superanalize sporne isporuke proizvoda na tržište Slovenije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.