Malog Mirka (5) ubila salmonela iz kolača

Izvor: Vesti-online.com, 18.Okt.2016, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Malog Mirka (5) ubila salmonela iz kolača

Kao i svakog dana, Bosiljka Vidović spremala je ručak, ali tog dana za svoju porodicu odlučila je da napravi i desert. Ali, za nju i njenu decu, malenog Mirka, dve kćeri te supruga Predraga, desert je bio gorkog ukusa.

Jaja koja je stavila u kolač bila su zaražena salmonelom pa se cela porodica zarazila. Tragedija je neopisiva jer je petogodišnji Mirko preminuo. Dečak je umro u noći ponedeljka na utorak, a hitna pomoć mogla je samo da konstantuje smrt.

Iako >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << nisu gotovi nalazi obdukcije i ne može se sa sigurnošću tvrditi da je preminuo zbog zaraze salmonelom, činjenica je da je njome bio zaražen.

Da je porodica najvervojatnije salmonelu unela u organizam tako što su jeli kolač čiji sastojak su bila sporna jaja, "Jutarnjem listu" rekli su i u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo. Ali, taj podatak nisu mogli tačno da potvrde jer ostataka jela nije bilo. U Zavodu smatraju kako jaja nisu bila dovoljno termički obrađena.

Ostatak porodice je hospitalizovan, a njihovo je zdravstveno stanje sve bolje.

Profesor Josip Begovac iz Klinike za infektivne bolesti "Dr Fran Mihaljević" rekao je da se porodica Vidović, roditelji i njihove dve kćeri, oporavljaju.

Telo nesretnog dečaka prevezeno je u zagrebački Zavod za sudsku medicinu, gde je obavljena obdukcija.

U Zavodu kažu da će uzrok smrti biti potvrđen tek za nekoliko nedelja jer se u ovakvim slučajevima uzimaju svi parametri i obavlja sve, od bakteriološke i toksikološke analize do mikrobiološke.

Tragedija koja je pogodila porodicu je nezamisliva, a dodatan problem su i teški uslovi u kojima žive.

Naime, Vidovići živi u skromnim uslovima u Bregani u kući koju su kupili pre tri godine i zbog kredita u švajcarcima jedva spajaju kraj s krajem. Uprkos tome, komšije tvrde da je reč o porodici u kojoj se svi brinu jedni za druge i da je majka svakog dana vodila ćerke u školu, a najmlađeg sina, malenog Mirka, uvek bi povela sa sobom.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.