Makedonska privreda pogođena globalnom ekonomskom krizom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Okt.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makedonska privreda pogođena globalnom ekonomskom krizom

SKOPLJE - Lider opozicionog Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) Zoran Zaev upozorio je da je makedonska privreda pogođena posledicama globalne ekonomske krize i ukoliko Vlada ne preduzme mere to će se veoma negativno odraziti na ekonomiju zemlje.

"Globalna ekonomska kriza apsolutna je realnost u Makedoniji, a za to je očigledan indikator pad makedonskog berzanskog indeksa i povlačenje međunarodnih fondova sa berze", pojasnio je on.

Prema njegovim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rečima, globalna ekonomska kriza utiče i na makedonski bankarski sistem.

"Banke ne odobravaju kredite nijednom građaninu ili pravnom licu ukoliko nisu klijenti banke", dodao je Zaev.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.