Makedonija, policijska zaštita za 80 poslanika

Izvor: RTS, 22.Okt.2018, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makedonija, policijska zaštita za 80 poslanika

Svih 80 poslanika u makedonskom Sobranju, koji su u petak podržali ustavne promene, dobilo je posebno obezbeđenje posle pretnji koje su im upućivane posle glasanja u parlamentu, rekao je makedonski ministar policije Oliver Spasovski.
Spasovski je rekao da je policija rasporedila posebne snage pošto su bezbednosne procene pokazale da postoje rizici po 80 poslanika koji su podržali ustavne promene. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Svi poslanici koji su glasali "za" su pod policijskom zaštitom, rekao je Spasovski, navodeći da su neki od poslanika dobijali direktne pretnje, kao i da im je prećeno putem društvenih mreža.
Spasovski je rekao i da "postoje sumnje da iza ovih pretnji stoji organizovana grupa", ali nije naveo o kakvoj se tačno grupu radi.
Makedonsko Sobranje podržalo je u petak predlog o pokretanju inicijative za promenu Ustava u skladu s Prespanskim sporazumom, za koju je glasalo i osam poslanika opozicione VMRO-DPMNE, čime je postignuta dvotrećinska većina od 80 poslanika.
Poslanici VMRO-DPMNE su prethodno vladajućoj većini postavili četiri uslova pod kojima će pristati da glasaju za promenu imena zemlje u Republika Severna Makedonija, prenela je agencija MIA, a jedan od uslova je i amnestija za optužene za izazivanje nasilja krajem aprila prošle godine u Sobranju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zaštita za makedonske poslanike koji su podržali promjenu imena

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Okt.2018

SKOPLJE - Svih 80 poslanika u makedonskom Sobranju, koji su u petak podržali ustavne promjene, dobilo je posebno obezbjeđenje poslije prijetnji koje su im upućivane zbog glasanja u parlamentu, rekao je makedonski ministar policije Oliver Spasovski.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Ne stišava se bura u MKD, policijska zaštita za poslanike

Izvor: B92, 22.Okt.2018

Svih 80 poslanika u makedonskom Sobranju, koji su u petak podržali ustavne promene, dobilo je posebno obezbeđenje...Oni su obezbeđenje dobili posle pretnji koje su im upućivane zbog glasanja u parlamentu, rekao je makedonski ministar policije Oliver Spasovski..."Uradili smo bezbednosnu procenu poslanika,...

Nastavak na B92...

Makedonskim poslanicima koji su glasali za promenu imena obezbeđena dodatna POLICIJSKA ZAŠTITA

Izvor: Blic, 22.Okt.2018

Poslanicima koji su u Sobranju podržali promenu naziva Makedonija u Republika Severna Makedonija obezbeđena je dodatna policijska zaštita, izjavio je makedonski ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.