Makedonija čeka novu vladu

Izvor: RTS, 20.Maj.2017, 08:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makedonija čeka novu vladu

Novu Vladu Makedonija bi mogla da dobije za desetak dana. Mandatar je započeo razgovore sa liderima ostalih stranaka o podršci i principima funkcionisanja Vlade.
Dok makedonske arhitekte traže od buduće vlade da ispita projekat "Skoplje 2014", koji je napunio grad spomenicima, napravljen je tek prvi korak ka formiranju vlade i biće ih još dosta, kako je rečeno posle sastanka Zorana Zaeva i Alija Ahmetija, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << lidera SDSM-a i partije DUI, javlja izveštač RTS-a.

Razgovaralo se o principima funkcionisanja budućeg kabineta, ali ne i o resorima, saopšteno je posle sastanka. Slede sastanci sa još sa dve albanske partije.
Partija Besa ima uslov da u vladi ne sede oni koji su pod istragom specijalnog tužilaštva zbog prisluškivanja.
Da li su na stolu i drugi zahtevi poput jezičke jednkosti, da albansko stanovništvo bude državotvorno ali i da se raspravlja o grbu i himni - nije poznato.
Rok da se vlada formira od dobijanja mandata je 20 dana, ali je Zoran Zaev rekao da mu je potrebno dvostruko kraće vreme.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.