Makarska: Duplo više gostiju iz Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Avg.2012, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makarska: Duplo više gostiju iz Srbije

MAKARSKA -

Makarska se vraća gostima s istoka, a najveći porast broja gostiju beleži se u dolasku državljana Srbije iz koje je 4.000 građana letovalo u julu na Makarskoj rivijeri, pišu mediji i navode da turistički radnici kažu da gosti iz Srbije nisu imali nijednu neugodnost.

U prvih sedam meseci ove godine zabeleženo je 5.287 prijavljenih noćenja gostiju iz Srbije, a samo u julu na Makarskoj rivijeri letovalo je 4.214 građana Srbije, dvostruko više nego prošle >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << godine, navode mediji u Mostaru.

Gosti iz Srbije nisu imali nijednu neugodnost niti im je oštećen ijedan automobil na parkingu, ističu turistički radnici.

Oni podsećaju da je ponuda Makarske rivijere ove godine predstavljena na Beogradskom sajmu turizma.

Statistički podaci o broju noćenja i vrsti gostiju govore da se nešto menja u hrvatskom turizmu.

Na području Makarske rivijere najveći broj noćenja zabežili su Poljaci i Bosanci, koji su "izgurali" s prvih mesta Nemce i Čehe.

Turistički radnici su primetili da se neki podaci ne mogu videti u statistici.

Tako, na primer, Makarska beleži sve veći broj gostiju iz Norveške koji sada čine oko sedam odsto od ukupnih gostiju, "ali većina Norvežana koji letuju u Makarskoj rivijeri" "govori hrvatskim jezikom, obično s bosanskohercegovačkim naglaskom", prenose mediji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.