Izvor: RTS, 09.Feb.2022, 21:02

Mađarska, uhapšen državljanin Srbije koji je prevozio migrante i napravio udes

Peštanska policija uhapsila je državljanina Srbije koji je mini-busom prevozio 26 ilegalnih migranata. Prvo napravio udes, pa pobegao sa lica mesta, ali je nekoliko sati kasnije uhapšen.
U mestu Kiškunlachaza, pedesetak kilometara od Budimpešte, policajci su oko podneva dobili dojavu da je jedan mini-bus sleteo sa puta 5204 u jarak.
Na licu mesta nisu zatekli vozača, a u slupanom vozilu je bilo 26 stranaca koji nisu imali validna dokumenta za >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << boravak u Mađarskoj. Policija navodi je više migranata lakše povređeno.
Svi ilegalci su se izjasnili da su Sirijci i oni su privedeni u policijsku stanicu na saslušanje.
Posle toga, u skladu sa mađarskim propisima, vraćeni su do ograde na mađarsko-srpskoj granici.
Za odbeglim vozačem krenula je policijska potera, a peštanska policija saopštila je popodne da je u mestu Deleđhaza, 15-tak kilometara od mesta saobraćajne nesreće, uhapšen 36-godišnji srpski državljanin koji je osumnjičen za krijumčarenje ljudi.
Za to krivično delo u Mađarskoj je zaprećena kazna od jedne do pet godina zatvora.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.