Mađarska – sedam mrtvih u sudaru kamiona iz Srbije i dva vozila

Izvor: RTS, 28.Okt.2019, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarska – sedam mrtvih u sudaru kamiona iz Srbije i dva vozila

Sedam osoba je poginulo jutros u blizini Segedina kada je kamion probio ogradu, prešao u drugu traku i udario dva automobila, saopštila je mađarska policija.
Nesreća se dogodila jutros oko 2.30 kod mesta Balašća, na 146. kilometru auto-puta M-5, koji od graničnog prelaza Reske–Horgoš vodi prema Budimpešti.

Kamion je probio ogradu i prešao u suprotnu traku, gde se sudario sa dva automobila >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << inostranih registarskih oznaka.
Mađarski mediji pišu da se radi o kamionu srpskih registarskih tablica, što je potvrdila i tamošnja policija.
Sedmoro putnika u automobilima je poginulo na licu mesta, dok, kako tvrde lokalni mediji, vozač kamiona nije povređen.
U saopštenju mađarske policije navodi se da se, prema raspoloživim podacima, pretpostavlja da je "tehnička greška" dovela do jutrošnje nesreće, ne navodeći detaljnije o kakvoj grešci je reč.

Policija susedne zemlje navodi da se u jednom od automobila na koje je naleteo teretnjak nalazila četvoročlana rumunska porodica, dok se za drugo vozilo još uvek utvrđuje identitet putnika.
Oba automobila i kamion potpuno su izgoreli, ali još uvek nema zvaničnih potvrda kakva je sudbina vozača teretnjaka.
Auto-put je bio zatvoren u oba smera do 11 časova, a vozila su preusmeravana na druge pravce.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.