MVP: Državljanin Crne Gore među oboljelima na kruzeru Diamond Princes

Izvor: VOA, 21.Feb.2020, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MVP: Državljanin Crne Gore među oboljelima na kruzeru Diamond Princes

Ministarstvo spoljnih poslova (MSP) Srbije saopštilo je u petak su testovi pokazali da je crnogorski državljanin, član posade kruzera “Dajmond princes” u japanskoj luci Jokohama, zaražen koronavirusom Covid-19, prenose crnogorski mediji. “On danas neće moći da bude prevezen italijanskim specijalnim letom kojim se u 14 sati evakuiše jedan srpski državljanin, član posade, jer su njegovi rezultati testa na koronavirus pozitivni”, piše u saopštenju MSP Srbije. Prema navodima saopštenja, posljednji putnici sa kruzera “Dajmond Princes”, čiji su nalazi na test za koronavirus bili negativni, napuštaju danas taj brod, nakon što je okončan karantin koji je trajao od 3. februara. U međuvremenu je Ministarstvo vanjskih poslova (MVP) potvrdilo informaciju da je crnogorski državljanin na kruzeru Dajmond Princesu u Jokohami zaražen koronavirusom Covid-19, navodeći da je "u telefonskom razgovoru rekao da se osjeća dobro".  "Očekuje se da uskoro bude prebačen sa broda u bolnicu na kopnu, u Japanu", saopštilo je MVP, navodeći da će javnost biti naknadno obaviještena u kojoj bolnici će biti smješten oboljeli član posade kruzera.  Od 3,700 putnika “Dajmond princesa” dvije osobe su preminule, oko 3000 “negativnih” na testu napustilo je karantin, dok su na brodu ostale 634 oboljele osobe, što je najveći broj slučajeva oboljelih od COVID-19 van Kine. Mediji prenose da je, pored crnogorskom državljanina oboljelog od Covid-19, na brodu bilo i četrnaest srpskih državljana, kao i jedan član posade iz Makedonije koji je takođe bio “pozitivan” na testu.      

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija u dva

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Feb.2020

Neefikasnost sudova u Srbiji i dalje je jedan od najozbiljnijih problema pravosuđa. I u Srbiji se, nakon Crne Gore, pojavili murali u bojama srpske trobojke, a neki od njih i sa elementima govora mržnje. Državljanin Srbije pušten iz karantina na brodu u Japanu, član posade iz Crne Gore zaražen...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.