MUP Republike Srpske organizuje taktičku vežbu policije i Žandarmerije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Okt.2021, 18:30

MUP Republike Srpske organizuje taktičku vežbu policije i Žandarmerije

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske sutra organizuje taktičku vežbu na području Jahorine i Mrkonjić Grada, potvrđeno je za N1 u MUP RS.

Zbog održavanja vežbe već je reagovao predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić, koji je o tome obavestio i zamenika američkog državnog sekretara i specijalnog izaslanika predsednika SAD-a za Zapadni Balkan Gabirela Eskobara.

Vežba je najavljena za sutra u podne.

"U 12 sati u mestu Donji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Barići, u krugu preduzeća Dragiša komerc kod Mrkonjić Grada policijski službenici Policijske uprave Mrkonjić Grad, Žandarmerije MUP RS i jedinica Žandarmerije Mrkonjić Grad, Doboj i Prijedor izvešće vežbu sprečavanja krijumčarenje migranata koji su tom prilikom pružili oružani otpor policiji", saopšteno je iz MUP RS.

Navodi se i da će vežba biti održana na Jahorini, a učestvovaće policijski službenici PU Istočno Sarajevo, Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije MUP RS i Jedinice Žandarmerije Istočno Sarajevo. Biće izvedena vežba sprečavanja upada terorističke grupe koja ima nameru da izvrši teroristički napad na Olimpijski centar Jahorina.

Kako je saopšteno iz kabineta Komšića, on je tu vežbu nazvao provokacijom.

"U vežbi učestvuju MUP i žandarmerija RS te je jasno kako je reč o još jednom provokativnom potezu sa ciljem proizvodnje konflikta", navodi se, između ostalog u saopštenju o razgovoru Komšića sa Eskobarom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

EUFOR iz vazduha nadgledao vežbu policije RS na Jahorini, Lukač tvrdi da za tim nije bilo potrebe

Izvor: Danas, 22.Okt.2021, 14:38

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da je avion EUFOR-a iz vazduha nadgledao vojnu vežbu pripadnika MUP RS na Jahorini, zbog čega nije dignut drugi helikopter policije RS, kako je to bilo predviđeno taktičkom vežbom.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.