Izvor: B92, 28.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUP CG za jedno državljanstvo

Podgorica -- I pored zahteva dela opozicije, crnogorski MUP ostaje pri stavu da ne treba dozvoliti uvođenje dvojnog državljanstva.

Sekretar crnogorskog Ministartsva unutrašnjih poslova Svetozar Đurović je za podgoričku Republiku kazao da je predloženim izmenama Zakona o državljanstvu ugrađen princip da ne može biti dvojnog državljanstva, osim u izuzetnim slučajevima.

"Videćemo da li će tako ostati do kraja. Ne vidim razloga da se dozvoli dvojno državljanstvo, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jer država tako štiti svoje interese, osim u određenim izuzecima", rekao je Đurović.

MUP je ranije saopštio da će sačekati sa izašnjavanjem parlamenta o izmenama zakona dok se ne usvoji novi ustav, kako bi se videlo koji će biti polazni princip o državljanstvu u najvišem pravnom aktu.

Đurović je naveo da su deca roditelja sa različitim državljanstvima i sklapanja braka između partnera sa različitim državljanstvima primeri kada treba omogućiti dvojno državljanstvo, ali da države u tom smislu nemaju nikakve posebne međunarodne zahteve.

On je kazao i da prvo treba sačekati da se vidi kako će biti definisano ko su crnogorski državljani, pa tek potom razmotriti pitanje dvojnog državljanstva.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.