Izvor: B92, 18.Okt.2008, 05:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUP CG odbacuje optužbe opozicije

Podgorica -- Direktor Uprave policije CG Veselin Veljović odbacio je tvrdnje dela opozicije da su nasilje ispred zgrade Skupštine Crne Gore izazivali zatvorenici iz Spuža.

"To je apsolutna neistina, i to su nebulozne i netačne tvrdnje. U nedostatku argumenata i dokaza saopštavaju se klasične neistine, upravo iz razloga nezadovoljstva osećajem dešavanja na tom skupu i stalne potrebe da krivca i odgovornost prebacujemo na nekog drugog", rekao je Veljović u intervjuu za podgoričku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << IN televiziju.

On je dodao da je policija uradila sve što je potrebno da se sačuva mir i bezbednost svih prisutnih na tom skupu, uključujući i one koji su kamenicama, flašama, bakljama i bejzbol palicama nasrnuli na njene pripadnike.

Direktor Uprave policije je kazao i da u Crnoj Gori nema mafije, ali da ima organizovanih kriminalnih grupa sa kojima se policija "uspešno obračunava".

Veljović je naveo i da u Crnoj Gori nema nedodirljivih lica i dodao da je prema nekima "koji su sebe smatrali nedodirljivima i od toga pravili famu", policija preduzela zakonske mere kada je smatrala da za to ima osnova.

On je kazao i da policija nema informacija da se na teritoriji Crne Gore nalaze lica za kojima je Interpol raspisao poternice.

Govoreći o problemu droge u Crnoj Gori, Veljović je rekao da je u prvih devet meseci ove godine zaplenjeno sedam do 10 puta više narkotika nego u istom periodu prošle godine i dodao da to nije posledica povećanog krijumčarenja, već veće efikasnosti u radu policije.

"Ne raste droga u Crnoj Gori, niti je uzgajamo na Ćemovskom polju, ona ovuda prolazi i mi se uspešno borimo protiv ilegalne trgovine", kazao je direktor Uprave policije.

On je dodao i da je istraga tužilaštva, koju je sam tražio, pokazala da nisu tačni navodi da je učestvovao u etničkom čišćenju Muslimana u selu Bukovica, što se čulo u delu javnosti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.