Izvor: B92, 15.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUP CG: Samo sprovodimo odluku

Podgorica -- Uprava policije saopštila nije ta koja odlučuje da li neko, uključujući i vladiku Filareta, može ili ne može ući u Crnu Goru.

Šef kabineta direktora Uprave policije Petar Krstajić rekao je da Uprava policije nije nadležna ni da ukine odluku o zabrani ulaska u Crnu Goru episkopu mileševskom Filaretu. Njemu je zabranjen ulaz na osnovu sugestije Haškog tribunala, pošto je na spisku 46 osoba koje su pomagale ljudima osumnjičenim za ratne zločine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Filaret se ranije obratio crnogorskom ministru unutrašnjih poslova Jusufu Kalamperoviću, sa zahtevom da se ukine zabrana njegovog ulaska u Crnu Goru. Kalamperović je zatim saopštio da će zahtev proslediti Upravi policije.

Episkop Filaret je najavo da će 27. avgusta, na Veliku Gospojinu, doći u Crnu Goru, a ako mu to ne bude dozvoljeno, stupiće u štrajk glađu na granici.

Protojerej Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori Velibor Džomić je od Uprave policije Crne Gore zatražio da javnosti stavi na uvid spisak crnogorskih državljana kojima je ograničeno kretanje, na osnovu obaveza o saradnji sa Haškim tribunalom.

Episkopija mileševska, sa sedištem u Mileševi kod Prijepolja, obuhvata i deo teritorije Crne Gore, a episkop Filaret obavlja služenja u manastirima na području Pljevalja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.