Lukšić: Demonstranti i vlada hoće isto

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Mar.2012, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lukšić: Demonstranti i vlada hoće isto

BUDVA -

Crnogorski premijer Igor Lukšić izjavio je danas da će građanski protesti podstaći izvršnu vlast na još bolji rad, dodajući da zahtevi sa protesta u Podgorici suštinski ne odudaraju od politike vlade.

On je naveo da proteste vidi kao iskaz demokratskog društva i odsustva iluzije da u Crnoj Gori nema nezadovoljnih. Naravno da ima nezadovoljnih građana. Protesti će samo motivisati vladu Crne Gore da se prioritetima bavi još kvalitetnije i ažurnije, kazao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je Luksić novinarima u Budvi.

Više od 10.000 građana Crne Gore okupilo se juče na protestu u Podgorici, zbog teškog socijalnog i ekonomskog stanja u zemlji, zahtevajući od crnogorske vlade da radi u interesu građana, a ne tajkuna i poručujući joj da, u suprotnom, treba da ode sa vlasti.

Upitan kako komentariše pozive sa protesta da se opredeli da li će stati na stranu građana ili će biti lutka organizovanog kriminala, Lukšić je istakao da je u pitanju potpuno veštačka dilema.

Vlada Crne Gore je do sada pokazala punu posvećenost izgradnji evropskog društva, što je prepoznato u Briselu. Da nismo realizovali čitav niz obaveza, među kojima i one za koje nas prozivaju na protrestu, ne bismo bili na pragu otvaranja pregovora sa Evropskom unijom i ne bi napredovali prema NATO-u, kazao je on.

Lukšić je poručio da prioriteti vlade Crne Gore ostaju posvećenost iznalaženju načina za ekonomski oporavak i nastavak evropskih integracija, dodajući da zahtevi sa protesta suštinski ne odudaraju od politike vlade.

Verujem da je svako od nas protiv korupcije i organizovanog kriminala, a za privlačenje stranih investicija i ekonomski oporavak, istakao je crnogorski premijer.

Upitan da li ima pomaka u rešavanju pitanja Kombinata aluminijuma Podgorica, Lukšić je kazao da će vlada Crne Gore svakako raskinuti ugovor sa ruskom stranom i tražiti novog partnera za tu kompaniju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.